Hur svårt kan det vara?

Kalmar har sedan mars 2004 pratat om att det borde skapas en mottagning för Unga Vuxna i kommunen. En mottagning dit man kan vända sig när det krisar i livet. 16 mars fattade Kommunstyrelsen beslut om att höra med landstinget om vi kunde arbeta fram detta tillsammans. Landstinget svarade i september 2004, relativt snabbat alltså, att det ville man. Det ordnades studieresor, överläggningar. 1:a september 2005 beslutade landstingstyrelsen att en Unga vuxna-mottagning skulle starta i Kalmar. Allt var frid och fröjd, alla var nöjda.

Det var då. Nu, 6 år senare har inte någon mottagning startat. Jo, det finns i några andra kommuner, men inte i Kalmar. Alliansen har tryckt på, både i kommunen och i landstinget. Men det har tyvärr inte hjälpt. De som blir lidande är de unga. Vi vet att den psykiska ohälsan ökar hos unga, framför allt hos tjejer. Vi vet också att om man får hjälp snabbt så är det lättare att bli frisk igen. 

Men, man ska ju inte ge sig. Moderaterna kommer att ligga på, någon gång så måste det lösa sig. Det är vi skyldiga de unga.

Malin

Annonser

Ett svar to “Hur svårt kan det vara?”

  1. Anders Gustafsson Says:

    Kanske vi sluppit bränder i Berga-Norrliden och sluppit fånig kollektiv bestraffning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: