Men vad händer – eller händer inte?

Nu brinner det i Kalmar, i natt även i Oxhagen. Anlagda brander som hotar bostäder, butiker och skolor. Polisen är på plats och brandkåren gör sitt jobb. I måndags kväll hade vi i kommunfullmäktge en lång diskussion om vad som händer i Berga och hur kommunen kan/bör/ska agera. Johan Persson (S) svarade att vi behöver jobba mer tillsammans med fastighetsägarna. Berga centrum är slitet och behöver rustas upp. Det är sant, men jag tror inte att det är hela problemet. För många unga handlar det om att det behöver aktiviteter och olika mötesplatser. Använd föreningslivet, kyrkan, fritidsgården m.m. m.m m.m

I dagens media kan vi läsa att skolornas områdesgrupper inte fungerat på 7 år. De vet inte riktigt sitt syfte. Till det så vet vi att fritidsgården i Oxhagen, den så välbehövliga, har lagts ner. Å nu brinner det. Jag vet inte hur många år som majoriteten sagt att de ska jobba med att utveckla Oxhagen, men vad har hänt?

Det är en katastrofal utveckling som vi ser i olika delar av kommunen just nu. Nu krävs det samarbete, samordning och vuxna som står upp för de unga.

Malin

Annonser

Ett svar to “Men vad händer – eller händer inte?”

 1. Roger Södervall Says:

  Föräldrasamverkan är en mycket bra åtgärd. Det behövs civila initiativ för att komma fram till lösningar på dessa utanförskapssymtom.
  Skadegörelse och våld är alltid ett symptom på underliggande problem. I detta fall ser det verkligen ut som det handlar om frustration och ett rop på hjälp.
  Går det för lång tid, ingen finns där med omtanke och lyssnar på de signaler som säkerligen har sänts ut, hamnar man till sist i en situation där det når en kritisk nivå. Med största säkerhet är det där vi nu är.
  Nu finns det bara en väg ut, och det är att den styrande majoriteten tar fram hörapparaten och börjar lyssna på de som inte längre har en fritidsgård, folket i de fd områdesgrupperna i skolan och sätter sig in i vilka möjligheter som kan skapas.
  Om inte så blir fallet, får vi vänja oss vid en accelererande skadegörelse och brinnade bilar på gatorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: