Nu börjar den ekonomiska krisen i världen påverka oss i Kalmar. Sveriges kommuner och landsting (SKL) räknar nu ner skatteprognosen vilket gör att vi i Kalmar förväntas tappa ca 22 miljoner kronor, dvs vi halverar överskottet. Nu vet vi inte vad som händer framöver. Regeringen lägger sin budgetproposition den 20 september och världen har inte stannat av än. Den återhämtlning som vi var inne i har tagit en paus.

När det skakar i omvärlden måste vi se om vårt hus. Tyvärr har inte Kalmar samlat på sig i ladorna tidigare högkonjungturer. Vi vet dessutom att delar av den kommunala verksamheten är dyrare än i andra kommuner utan att för den saken skull hålla en högre kvalitet.

Det är lätt att i såna här lägen konstatera att andra kommuner har det jobbigare än Kalmar och att vi förväntar oss bidrag av staten. Visst, andra kommuner har det tuffare, men vad hjälper det Kalmar?

Nä, vi måste hålla i Kalmars ekonomi. Nu är det verkligen läge att se över hur verksamheten fungerar, se över så att det inte sker dubbelarbete. Den genomlysning vi i moderaterna pratat om sedan 2006 borde sjösättas. Hitta smarta administrativa lösningar med bl a hjälp av digital teknik s k e-förvaltning. För det är så, välfärd ska levereras oavsett konjunktur.

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: