”Det bidde en tumme”

I Ljungbyholm byggs just nu en förskola som ska vara klar till inskolningarna i augusti. Det kommer med all sannorlikhet bli bra pedagogiskt både inomhus och utomhus för de små barnen.  Förskolan byggs därför att den nuvarande förskolan är, sedan lång tid tillbaka, drabbad av både fukt och lukt. Under början av 2000-talet byttes det väggar och man gjorde vad man kunde för att få bukt på problemet, men inget har hjälpt. Nu ska den gamla förskolan rivas när den nya är klar, sedan ska det byggas en ny där den gamla står i dag. Det skulle bli så bra. Över 20 nya förskoleavdningar skulle byggas i kommunen MEN

Det var innan valet det.

Nu gör majoriteten ett ”omtag” som det så fint heter. Nu inser man att pengarna inte finns så nu ska man börja prioritera mellan investeringarna. Detta nämnde de inte innan valet. Konstigt.

För Ljungbyholms del så innebär detta att det inte blir någon rivning av den gamla förskolan i höst. All planering som tjänstemän och pedagoger lagt tid på är nu borta. Nu gäller nya förutsättningar inför hösten. Och föräldrarna, som innan fått beskedet att förskolan ska rivas pga fukt och lukt som inte är bra för barnen, ja de ska nu ha sina barn där i höst.

Av majoritetens gigantiska investeringsplaner ”bidde det en tumme”.

Malin

Annonser

2 svar to “”Det bidde en tumme””

 1. Roger S Says:

  Välfärd är ingen prioriterad målsättning för länets styrande majoritet. Återigen ser vi prov på dubbelspel inom socialdemokratin. Utåt låter det som om man verkligen satsar på välfärdssamhället, men verkligheten är något helt annat.
  Historien talar sitt tydliga språk. Neddragningar och iskalla besparingar som drabbar hårt arbetande personal, inom offentligsektor under ”sossestyre” är snarare regel än undantag. Att partiet befinner sig i en förtroendekris är lätt att förstå.

  Roger S

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   S-majoriteten i Kalmar har under de senaste veckorna visat prov på hur de prioriterar ner välfärden. Det har handlat om både brist på förskollärare och stängda fritidsgårdar.

   Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: