Mer snö

Det snöar utanför mitt fönster – igen! Å det är ju bara januari så det kan komma mer snö och det kan bli kallare. I går fick vi information om snöröjningen på kommunstyrelsen. Jag är övertygad om att alla som jobbar i snösvängen gör så gott de kan, men i år så har det inte räckt till. Just nu är det så halt på gång- och cykelvägar att man på flera håll tvingas ut bland bilarna som gående – det är aldrig bra. Nu behövs nya idéer och nya metoder. Ingemar Einarsson (C) kom med förslaget att kommunen borde lägga ut lite sandhögar där vi kan hämta sand för att sanda där man bor. Ett bra förslag som jag hoppas blir verklighet inom det snaraste.

Malin

Annonser

Ett svar to “Mer snö”

 1. Roger S Says:

  Politik och snöskottning

  Läste i december 2010 att Kalmarkommuns budgetram för snöröjning vintern 2010-2011 var sprängd.

  För mig låter det planekonomi och högsta Sovjet a 1960 tal lång väg. Det låter gråsosse-betonghäck-ovilja att inse att vintrar i Sverige /faktiskt/ historiskt sett är mycket snörika.
  Vad är det med vänsterpolitik/vänsterpolitiker som gör att man i så hög grad ogillar verkligheten. Antagligen beroende på att hela principen med vänsterpolitik bygger på en utopisk fantasi, utan verklighetsförankring. Likt en skitsofren person som inte kan ta in verkligheten, får man försöka skapa en egen fantasivärld att försöka leva efter.

  Som den logisk tänkande liberala humanistika person jag är, låter det självklart att man får omfördela resurser ett snörikt år, så att snöskottningen kan fungera och på så sätt förhindra att människor kommer till skada. För att inte tala om alla skader på fordon (Underreden och stötdämpare) som måste förlägga sin framfart på Kalmars gator. Vad säger försäkringsbolagen om detta?

  Här finns säkert underlag för en och en annan sketch vid kommande nyårsrevyer.

  Roger S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: