Så får man inte behandla en förening!

I Kalmar kommun finns det massor av föreningar består av människor som lägger ner en oändlig massa ideell tid för att te x barn och ungdomar ska kunna spela fotboll, rida, dansa, måla m.m m.m m.m Vi måste vara rädda om detta engagemang. Utan föreningarna så skulle Kalmar kommun vara en fattig kommun att leva i.  Vi måste behandla dessa föreningar väl och med respekt.

I Ljungbyholm finns en fotbollsförening. Denna förening har under ett antal år arbetat för att få en konstgräsplan till SöderMöre som skulle placeras i Ljungbyholm. Pengarna finns avsatta. Flera som är aktiva i föreningen har tillsammans lagt ner 1.000-tals med idella timmar för att hitta bästa lösningar och annat.

Nu gick Majoriteten ut i valet och lovade en Sporthall till Ljungbyholm. Det är behövligt. Ljungbyholm växer så det knakar och skolan har en fotbollsprofil – behovet finns. När jag frågade Majoriteten om det var finansierat så fick jag till svar att det var ju självklart att alla deras investeringar var finasierade, något annat fanns inte. (Jag glömde att fråga när de hade tänkt göra satsningen.)

Nu vet vi hur det är. Nu läggs satsningarna i Ljungbyholm till att utredas i budget 2012, vilket innebär att det kommer inte att hända något på flera år! Ljungbholmarna känner sig lurade och besvikna. Så här år man inte behandla en förening. Föreningen var övertygad om att konstgräsplanen skulle börja byggas nu till våren. Nu händer inget istället. Som politiker måste man visa mer respekt för idellt engagerade personer som arbetar för sin förening och för samhället.

Malin

Annonser

2 svar to “Så får man inte behandla en förening!”

 1. Roger S Says:

  Nu finns chansen att synliggöra socialdemokraternas (Majoritetens) fortsatta ”centraliseringsiver”. Storslagna projekt som dödar individens engagemang. Jag är ingen motståndare till arenabyggen etc. Det jag däremot är motståndare till är när landsbygden hindras i sin utveckling. Framtidens idrottare/människor fostras inte på stora arenor, framtidens idrottare/människor fostras av ideella föreningar som Ljungbyholms GoIF och deras likar.
  Att förvägra småskalig idealism är som att lägga en strypsnara på framtidstron hos miljontals glada entusiastiska ungdomar. Det räcker inte med att vänsterkrafterna i sekler förvägrat ungdomarna arbetsmarknaden, nu ska tydligen ungdomarna även utestängas från idrotten. Då återstår väl bara utanförskap och kriminalitet som fritidssysselsättning för våra ungdomar.

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Blir det ingen konstgräsplan i Ljungbyholm, som skulle varit klar våren 2010, så drabbar det hela Södermöre. Alla föreningar i södra kommunen ska kunna använda denna. Jag håller helt med dig, det är mycket snack om att hela kommunen ska leva, men när det väl kommer till kritan så . . . .
   Socialdemokraterna lovade en sporthall i Ljungbyholm redan förra valet. Nu vill de väl dra ut på detta så att det kan lova samma sak i valet 2014. Lovar runt – men håller tunnt!
   Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: