Budget som saknar en hel del

I dag presenterade den röd-gröna majoriteten sin budget för 2011. Mycket kände vi till sedan innan, det var inte så mycket nytt. Dessutom så har de tydligen tittat på vår förra budget och tagit några förslag som sina egna. Bland annat handlar det om att föräldrar och föreningar ska kunna bemanna kommunens fritidsgårdar. Allt för att dessa ska kunna vara öppna mer. Det gick inte att bifalla förra året, det var emot allt vad facket stod för. Men nu går det – och det är väl bra det. Men det hade varit ärligare att bifalla det redan förra året. Dessutom så blev 2010 ett förlorat år för många unga som skulle vilja vara på en fritidsgård som varit stängd.

När jag läser budgeten så funderar jag på vad jag saknar. Det som skiljer från en moderat budget är hela tänket kring valfrihet. Det finns inget om att äldre ska bestämma vem som kommer hem till en när man behöver hemtjänst, det finns inget om att man som förälder enkelt ska kunna ta del av information för att kunna göra ett val till förskola och skola. Å andra sidan så hade jag väl inte trott att det skulle vara med. I olika diskussioner så kan S-företrädare säga sig vara för valfrihet – men när det kommer till kritan – när en budget ska skrivas, ja då glöms det lätt bort.

Malin

Annonser

2 svar to “Budget som saknar en hel del”

 1. Magnus Gustafsson Says:

  Hej Malin!
  Känner igen att valfrihet och mångfald saknas i (s)-kommunpolitiken. Hos oss i Vimmerby har de varit helt emot i alla debatter hittills. Eftersom (s) räknar sig som vinnare i Kalmar kommun och landsting, och de ratar valfrihet och mångfald borde väl just detta få genomslag i deras politik för landet när de har samlat ihop sig? Om du får svar på den frågan av (s) i Kalmar så hör gärna av dig till mig. Det vore ju ett bra besked inför kommande budgetar och verksamhetsår i kommuner och tydligt väljarbesked i god tid inför 2014.

  • malinpetersson Says:

   Hej Magnus!
   S i Kalmar har en skev syn på valfrihet – du får gärna välja, men mellan kommunen och kommunen. Det är inget fel på den kommunala verksamheten, men poängen är att det är den enskilde som ska få välja. Olika utförare kan ha olika inriktningar.
   Jag hör av mig om jag får något svar.

   Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: