S hotar näringslivet

I Kalmar kommun är det 1.594 personer som har använt sig av hushållsnära tjänster. Det är 4.697 personer som byggt om hemma med hjälp av ROT avdraget. Man kan lätt se att alla dessa timmar ger ett antal arbetstillfällen för flera personer. Det var inte länge sedan som vi kunde läsa i meda att städbolag behövde anställa flera, tack vare det sk RUT-avdraget.

Nu är socialdemokraterna tydliga i RUT frågan, de tänker avskaffa RUT snabbare än kvickt om de får styra SVerige. I Kalmar ger man samma budskap. Från vänstern säger man att RUT kan fara och flyga. I Kalmar kommer man istället att införa Servicetjänster för personer över 75 år. Tanken är att man då ska välja mellan kommunen eller kommunen! Kommunen har en bra verksamhet, det är inte där skon klämmer, risken är stor att detta innebär att näringslivet hotas. Kan man inte välja vem man vill som kommer hem till en för att städa m.m så kommer nya hemtjänstföretag att försvinna. Detta kan bli verklighet om Socialdemokraternas politik fortsätter att styra i Kalmar.

Jag vill se en total valfrihet för alla i Kalmar. Majoritetens förslag är till för alla över 75 år och gäller bara kommunens verksamhet. Jag vill ge alla valfrihet genom att behålla RUT som dessutom är för alla åldrar och som ger nya jobb.

Malin

Annonser

2 svar to “S hotar näringslivet”

 1. Bjarne Ritzén Says:

  Varför är du så otydlig i dina kommentarer om socialdemokraternas näringspolitik speciellt nu när S nu måste stötta sig på V och MP.

  S och V har alltid varit småtagarefientliga och och V totalt företagsfientliga och motståndare till ett privat näringsliv.

  RUT är en droppe in havet när det egentligen behövs en total omsvängning i den politiska synen på näringslivets framtid. Duttandet med RUT är rent löjligt.
  När kommer M att på allvar ta tag i denna fråga? Den senaste mandatperioden i regeringsställning visar inga framsteg i detta.
  Vänligen
  Bjarne Ritzén

  • malinpetersson Says:

   Hej Bjarne!
   Visst är det ett hot när den politiska ledningen i Kalmar (s+v+mp) inte är överrens inom näringslivsfrågorna. S menar att det är viktigt, medan v säger att det inte finns något värde i att ligga högt i näringslivsrankingar. I Kalmar har vi just nu ett förbud för konkurrensutsättning – det är ett verkligt och aktuellt hot mot näringslivet.
   När det gäller RUT så håller jag inte med om att det är duttigt och löjligt. I Kalmar län jobbar lika mång inom ”RUT-företag” som det jobbar på IKEA i Kalmar. Det tycker jag är bra. Sen kan man alltid göra mera.

   Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: