Servicetjänster som begränsar

Detta är ett pressmeddelande från Alliansen i Kalmar

 På tisdagens KSAU togs beslut om att införa servicetjänster för personer över 75 år. Det är dock ett förslag som passerade sitt ”bäst-före datm” när RUT-avdraget infördes. Nuvarande majoritetens förslag till servicetjänster begränsar både i ålder och i innehåll i motsats till RUT som är till för alla och ger ett större urval av tjänster.

–            Det majoriteten vill införa kan i längden vara ett hot mot de företag som idag tillhandahåller hushållsnära tjänster säger Malin Petersson (M). Det är en utveckling som jag inte vill se.

–            Majoriteten vill införa Servicetjänster med kommunala medel, när staten redan tar dessa kostnader genom RUT. Detta är en ekvation som jag inte kan ställa upp på säger Anders Andersson (C).

–            Ännu en gång visar Socialdemokraterna och Vänsterparitet vad de menar med valfrihet. Alla över 75 år får välja mellan kommunen eller kommunen säger Inger Hilmansson (FP). Kommunens verksamhet vär mycket bra, men för mig är det viktigt att den enskilda människan får välja fritt.

–            Här går en klar skiljelinje, socialdemokrater och vänsterpartister vill begränsa människors valfrihet – de säger klart ut att de kommer skrota RUT-avdraget. Varför ska inte den som vill få hjälp med exempelvis fönsterputsning undrar Monica Bengtsson (KD). Jag vill se en verklig valfrihet i Kalmar kommun, det gör jag inte med detta förslag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: