Bättre samarbete kring psykiatrin

Psykiatrin måste börja fungera bättre!

I går skrev Östra Småland om en gymnasieelev som blivit remitterad till barn- och ungdomspsykiatrin, men som inte togs emot där. Moderaterna i både Kalmar kommun och Landstinget i Kalmar län reagerar nu kraftfullt mot hur människor bollas runt i systemet när ingen vill ta ansvar.

–       Det här är ytterligare ett tydligt exempel på hur dålig samverkan är mellan kommun och landsting. En bättre samverkan är nödvändig. Det behövs ett helhetsansvar som idag inte finns, säger landstingsråd Henrik Yngvesson (M).

–       Det här är inte acceptabelt! Människor ska inte behöva lida för att samverkan mellan kommun och landsting inte fungerar, säger oppositionsrådet i Kalmar Malin Petersson (M)

–       Det måste till goda lösningar så sådant här inte uppstår igen. Ett första steg är att få tillstånd ett samverkansavtal mellan kommun och landsting gällande psykiatrin, speciellt barn- och ungdomspsykiatrin. I förlängningen borde gemensamma nämnder tillskapas med kommunerna, fortsätter landstingsrådet Henrik Yngvesson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: