Bättre rehab – löfte på Strokedagen!

Detta är ett uttalande som Alliansen gjorde i går med samband av Internationella Strokedagen

I dag är det Strokedagen. På flera håll i länet hålls olika aktiviteter och informationer. Stroke är något som drabbar många människor, var 17:e minut drabbas någon i Sverige. 20 procent av de drababde är i arbetsför ålder. Det är viktigt att vi alla känner till symptomen om en stroke slår till. Ju snabbare man får vård, dessto större chans finns att man blir återställd. Det handlar om timmar, man brukar prata om ”Gyllene-timmen”.

Om man drabbats av stroke, fått vård i tid så kommer nästa kritiska fas – rehabiliteringen. År 2008 växlades ansvaret över från landstinget till kommunerna i Kalmar län. I jämförelser över Sveriges kommuner så ser vi att Kalmar har en hel del att göra, det finns förbättringspotential. Alliansen i Kalmar uppmärksammade detta redan sommaren 2009. I norra Kalmar fanns då ett arbete med hemrehabilitering som gett fantastiska resultat. Vi avsatte 9 miljoner kronor i budgeten för att kunna införa hemrehabilitering i hela kommunen. Det ska inte spela någon roll vart i kommunen man bor – alla ska få den hjälp man behöver. Då röstade majoriteten ner vårt förslag.

 Får Alliansen förtroende att leda Kalmar kommun efter valet så kommer vi införa hemrehabilitering i hela kommunen. Det tycker vi är rättvist!

Malin Petersson (M) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) Monica Bengtsson (KD)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: