Beroendecentrums problem är på allvar

Landstinget och 6 kommuner har under snart två år haft ett samarbete kring personer som har problem med olika beroende, ibland även i kombination med något psykiskt besvär. Personer man ofta kallar lider av dubbeldiagnos. Just dessa personer är de som slussats mellan kommun och landsting alldeles för länge – vam ska vara ansvarig? Under den tiden var det många som kom i kläm och fick inte den behandling de behövde och hade rätt till. Genom beroendecentrums verksamhet har över 1.000 personer fått hjälp.

Redan i augusti 2009 så sa en del kommuner upp avtalet för Beroendecentrum. Anledningen var, i alla fall från några kommuner, att man ville hitta ett annat avtal, man kände att verksamheten behövde ändras något. Men vad hände? Ingenting!

I dagens Barometer ger Anders Henriksson (S) besked från landstinget – de säger kör vidare. Det är ju bra, men de måste ha kommunerna med sig. Christer Jonsson (C) har helt rätt. Fler kommunner är nu tveksamma, ska verksamheten fortsätta, vilket är självklart, så får Kalmar och landstinget driva det vidare för att sedan utveckla avtalet så att fler kommuner vill vara med.
Malin
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: