Kulturskolan tappar i ranking

Lärarförbundet har rankat Sveriges 290 kommuner. Denna gång gäller det musik- och kulturskolor. Kalmar kommun faller som en sten med hela 64 placeringar till plats 163. Enligt Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Siren så handlar det om tillgången till kulturskolan som gör att vi tappar. När man väl kommit in på skolan så möts eleverna av välutbildade och engagerade pedagoger.

Alliansen såg detta redan i höstas. I budgeten för 2010 la vi in extra medel för att sänka avgiften något samt för att kulturskolan skulle kunna anställa ytterligare pedagoger – allt för att korta köerna. Vad gjorde majoriteten? De halverade avgiften vilket gör att kön naturligtvis bara växer. Vad hjälper det alla barn som vill börja spela instrument, sjunga, dansa eller spela teater? Det är att lura barnen!

Jag är inte förvånad över att vi sjunker i rankingen – tyvärr lär det inte bli bättre i nästa mätning heller, troligen så fortsätter vi att sjunka med tanke på majoritetens köprioritering. Hade alliansens förlag gått igenom så hade det blivit annorlunda – fler elever hade fått tillgång till kulturskolans verksamhet.

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: