Majoritetens (S)topp-paket!

För att möta lågkonjungturen arbetades det fram ett Stimulanspaket i Kalmar kommun. Meningen var att kommunen skulle investera för 1,1 miljarder kronor under 3 år. Under år 2009 skulle det investeras för 400 miljoner kronor. För att klara detta skulle planerade investeringar förskjutas i tid. Skulle det visa sig att något objekt inte kom igång skulle något annat kunna starta. Tanken var god – men. . . . . Under 2009 investerades det för endast 160 miljoner kronor. Majoriteten har inte haft förmåga att hålla i detta.

I dagens media gör Johan Persson (S) allt han kan för att skylla i från sig. Det är klart att det inte är hans fel att Arenabygget inte kom igång, men då skulle ju andra objekt komma igång! Nu säger han att detta ska ses över tre år. Om det nu är så, varför lägger man en investeringsbudget som man ändå inte måste följa?

Nä, Stimulanspaketet belv ett (S)topp-paket. Under 2008, året innan Stimulanspaketet, investerade kommunen för 275 miljoner. Alltså mer än 100 miljoner än under 2009. Det hade varit snyggt om Persson kunnat säga att det inte blivit så bra under 2009 och att det nu gäller att ta tag i detta under de kommande åren, men det lär vi aldrig få höra.

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: