2010 – morgonrodnadens år

Hela 2009 var ett tufft år för flera personer och för många företag i Sverige och i Kalmar. Nu känns det som om det håller på att vända. Vid finansdepartementets senaste revidering av ekonomin så ser det ljusare ut. 2009 var ett problemår – 2010 kan bli morgonrodnadens år. Arbetslösheten faller snabbare än beräknat. Nu räknar man med ett snitt på 9,5% i åldrarna 16 – 64. Tidigare räknade man med 10,7%.  Det går åt rätt håll.

Regeringen har lagt in flera olika åtgärder för att möta arbetslösheten. Det senaste nu är Lyftet.  Arbetsförmedlingen ska sluta avtal med kommuner och landsting för att hjälpa arbetslösa att få ett slags beredskapsjobb i just kommun och landsting. Idag har regeringen förbättrat Lyftet ytterligare. På dagens regeringsmöte anslogs ett par hundra miljoner i handledarstöd till de som tar emot personer via Lyftet, allt för att så många som möjligt ska få hjälp.

Detta är väldigt bra – för den enskilde och för kommunen. Vi har flera olika arbetsuppgifter i Kalmar där vi kan använda oss av Lyftet. Eller vad sägs om att bygga fler bryggor i Kalmar där vi kan sitta och äta våra luncher och kanske doppa tårna i vattnet när väl sommaren har kommit? 

Malin

Annonser

3 svar to “2010 – morgonrodnadens år”

  1. Dregen Says:

    Morgonrodnadens år, vad poetiskt! Bara det inte betyder ett rött år..

  2. Bjarne Ritzén Says:

    Visst, trevlig att klappa varandra på skuldran men varför inte delta i debatten i Östran istället så att PAs och JGAs trettitalsretorik får litet flykt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: