64,5% skulle rösta på (M)

Om det vore val idag så skulle 64,5% av tillfrågade företagsledare i Kalmar län rösta på moderaterna. Det bådar gott inför valet. För företagandet och för jobben är det viktigt att Alliansregeringen får förnyat förtroende i höstens val.  Att så stor andel tänker rösta på Moderaterna visar att vi lyckats få fram vår politik.

Malin

Annonser

4 svar to “64,5% skulle rösta på (M)”

 1. Björn Says:

  Då gäller det för er att Sverige får fler företagsledare! Mitt eget parti tror jag gynnas bäst av att Sverige får fler lärare. 😉

 2. Bjarne Ritzén Says:

  Bäste Björn!
  Vad landet behöver är väl både fler lärare och fler företagare. Med den inriktning som Johan Persson har för att främja småföretagandet i Kommunen kan man få båda delarna.

  Det är intressant att se att de rödgröna nu med Johan Persson (S) i spetsen har börjat driva en rent nyliberal näringspolitik i kommunen. Bättre sent än aldrig får man väl säga. Frågan är väl vad Bertil Dahl (V) säger så här före valet.

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Visst behövs både fler lärare och företagare och alla andra som behövs för att vi ska hålla samhället igång. Ska vi få en mer företagsvänlig politik i Kalmar så behövs Alliansen. Johan Persson & CO beslutade i december att vi inte längre ska konkurrensutsätta städet i kommunen. Jag är övertygad om att det beslutet gjorde flera företagare besvikna på kommunledningen. Detta är troligen bara första steget, i alla fall om Bertil Dahl (V) ska ha något att säga till om.
   Malin

 3. Bjarne Ritzén Says:

  Visst Malin!
  Under många årtionden har vi lärt att socialister och kommunister säger ett och försöker genomföra något annat. JPs flört med småföretagarna är ju ändamålsenligt så här före valet.

  Problemet med att stat och kommun äger företag och bedriver affärsverksamhet är att man därmed försöker sitta på två stolar. Ta apoteksverksamheten som ett skollexempel. Under det statliga monopolet fick landet EUs dyraste läkemedelshandel där staten var både affärsidkare och tillsynsmyndighet för apoteksverksamheten. Ingendera rollen genomfördes till skattebetalarnas fördel.

  Staten och kommunens roll är att handha den lagstiftande och den exekutiva makten. I klarspråk betyder detta att stat och kommun skapar reglerna för samhällsverksamheterna och ser till att de efterlevs. Om staten äger ett apoteksmonopol uppstår en intressekonflikt för tillsynsmyndigheten för apoteken.
  Om staten äger ett flygbolag uppstår en intressekonflikt för statens luftfartsmyndighet.
  Om stat och kommun äger produktionsenheter inom näringslivet uppstår en intressekonflikt för de myndigheter som har att skapa regler för näringslivet.

  I Sverige har vi haft ett halvkommandostyrt näringsliv där tillsynsfunktionen eftersatts eftersom styrning och kontroll av verksamheten sköttes av samma händer. När vi nu privatiserar hänger den lagstiftande och exekutiva makten inte med i svängarna.

  Ytterlighetsexemplet är forna Sovjetunionen där avsaknaden av den exukutiva makten skapat ett fullkomligt vilda östern inom näringslivet utom all samhällskontroll.

  Något att fundera över Malin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: