Hur har barnen det?

Under två år har Kalmar kommun och landstinget samarbetat kring personer med psykisk funktionsnedsättning. Detta har varit ett bra och välbehövligt arbete. Jag var själv med i arbetets uppstart eftersom jag då var landstingsråd. Det är så vikigt att vi i kommunen hittar ett bra samarbete kring de personer som behöver extra hjälp när det sviktar i livet. Den som behöver hjälp ska inte behöva känna gränserna som finns mellan kommun och landsting. 

Nu har vi politiker fått ta del av utvärderingen av arbetet som skett så här långt. Resultatet är skrämmande! När det gäller hur vi i kommunen arbetar med barnen som finns i familjer där det finns psykisk funktionsnedsättning så är svaret – vi vet inte! Man vet inte om man dokumenterar att det finns barn i familjen, trots det så säger man att merparten inte har barn. Det finns inga stödgrupper till barnen. Man vet inte om det finns rutiner för kontakt med skola och förskola.

Detta är inte det enda som jag reagerade på i dokumentet. Det finns mer att arbeta med i både kommunen och i landstinget. Ska vi få till arbetet så måste vi börja samarbeta betydligt bättre – annars kommer vi inte se något resultat.

Malin Petersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: