Utebliven effektivisering och markreservationer

I går hade vi Kommunstyrelsen. Vi fick till ett par rejäla diskussioner. Den första handlade om vart i organsiationen som bostadsanpassningsbidraget ska skötas. Det kan ses som en bagatell, men kommunens revisorer pekade på att andra kommuner har organsiaerat bidraget under omsorgsnämnden och i flera kommuner har man lyckats att sänka kostnaderna tack vare det. Kalmar har bidraget under samhällsbyggnadsnämnden. Vi sköter det bra i kommunen, men bra kan alltid bli bättre. Varför inte undersöka om det kan bli effektivare i omsorgsnämnden? Majoriteten ville inte det. Johan Persson (S) hänvisade till en utredning, som under ärendets gång blev en analys som blev ett remissvar. Jag vet inte om han hade riktigt koll på vokabulären.

Annars så var det stora ärendet markreservationer. Hela ärendet började lite snurrigt, även här behöver vi reda ut olika begrepp. Alliansen la därför ett yrkande om att vi behöver se över våra riktlinjer kring markreservationer. Vi vill att de ska bli tydligare och öppna. Majoriteten röstade på vårt förslag. Tack vare Alliansen så kan det bli bättre ordning.

En reservation blev återremitterad pga av att kartbilder inte stämde, annars så gick alla andra reservationer igenom. Nu är tiden förlängd, de flesta till den 31 augusti 2010. Nu återstår det jobb för både de som har reserverat marken och kommunen.

Malin

Annonser

Ett svar to “Utebliven effektivisering och markreservationer”

 1. Bjarne Ritzén Says:

  I går hade vi Kommunstyrelsen. Vi fick till ett par rejäla diskussioner.

  Javisst, diskussion inom familjen, men var finns alliansen i den lokala politiska debatten. Har ni abdikerat eller har du inte läst Östrans förstaledare den 2:a januari?
  Den vore väl värd att kommentera från allianshåll så illa som den är skriven.
  Vänligen
  Bjarne Ritzén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: