Är kvinnor bättre på att samåka?

I dagens Barometer blev vi ledamöter i kommunstyrelsen granskade utifrån vilken bil vi har – är den miljövänlig eller inte? Det är en bra granskning. Journalisten konstaterade att ett flertal av ledamöterna var miljöbovar. Han konstaterade också att det var ett flertal som inte hade någon bil registrerad alls, framför allt var det kvinnor. För journalisten var den logiska följden att vi kvinnor kör mannens bil eller att bilen står registrerad på mannen, men tänk om det är så att vi kvinnor är bättre på att samåka och att åka kollektivt.

Malin

Annonser

2 svar to “Är kvinnor bättre på att samåka?”

 1. Björn Says:

  Sen tycker jag det vore intressant att veta hur mycket varje bil hade körts (om man nu ändå ska gräva i det). En bil kanske har halverat CO2-utsläpp, men om man kör mer än dubbelt så mycket med den (pga att man t ex valt bort samåkning) så är man ju likfullt sämre för miljön.

  Jag *tror* inte att artikeln hade tagit upp det, men jag kan ju minnas fel.

 2. Anders Gustafsson Says:

  När det gäller familjebilar är kvinnorna oftast hänvisade till mindre, men betydligt äldre bilar. Dessa släpper ut rejält mer elände och inte minst rejält farligare att åka i. Tack o lov så kör fortfarande kvinnor mycket säkrare än män. Det håller på att jämnas ut, tyvärr. Statistiskt är kvinnor fortfarande orsak till och mycket mindre inblandade, i trafikolyckor. Kvinnor kör färre mil och orsakar färre olyckor, vilket sparar samhället enorma summor varje år. Vore intressant att se en seriös utredning på detta. Män i allmänhet behöver en tankeställare vad gäller deras förträfflighet gällande trafik och säkerhet.
  Kvinnor, fortsätt att samåka och försök att få männen att göra detsamma.
  Eller ännu bättre. Kvinnan kör mannens bil och mannen samåker. Helst med en kvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: