Handhygienen – viktigare än någonsin!

Nu kommer rekommendationer från Socialstyrelsen kring handhygienen i skolorna för att hindra smittspridning av den Nya influensan. Informationen är tydlig. Det är viktigt med vanlig handtvätt, men med hjälp av handsprit minskar man riskerna till smittspridning. Detta gäller naturligtvis även de äldre på olika boenden. Jag vill att  kommunen ska kolla över de förebyggande åtgärder som finns, allt för att minska smittorisken för medborgarna.

En studie (Alcohol-based hand disinfection reduced children’s absence from Swedish day care centers, Acta Paediactria ISSN 0803-5253) gjord vid smittskyddsenheten i Örebro läns landsting visar att användning av etanolgel (handsprit) kan minska sjukfrånvaron av barn i förskola med upp till 12%. Man kunde inte konstatera några värre tillbud än ett par missfärgade kläder.

Moderaterna har agerat i denna fråga. Vi vill att hygienreglerna ska ses över i förskola, skola och i äldreomsorgerna. Detta innebär bland annat hur handsprit/alcogel ska användas för att förhindra smittospridning. 

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: