Respektlöst var ordet!

På senaste arbetsutskottet till kommunstyrelsen la majoriteten fram ett förslag om stöd till unga arbetslösa. Bland annat innehöll det ”Bryt-praktik” där 60 ungdomar från gymnasiets år 1 skulle få möjlighet att praktisera på gata/park och omsorgen. Majoriteten ville gå till beslut direkt. Vi i alliansen hade fått förslaget under pågående möte, vi ville läsa in oss och istället ta beslut på kommunstrelsen nu på tisdag. Birgitta Elfström (S) tyckte att det var OK. Döm om min förvåning när jag nu läser i KalmarPosten att man från kommunen erbjuder ”Bryt-praktik” innan några beslut är fattade. Majoriteten visar här en otroligt respektlöshet mot demokratin!

Malin

Annonser

7 svar to “Respektlöst var ordet!”

 1. Bjarne Ritzén Says:

  Varför förvånad? Det är ju på detta sätt kommunen styrts under lång tid eftersom det saknats och saknas en fungerande opposition. Var kan man föresten läsa om allianspartiernas uppfattning om ”Budget för framtidstro”?
  Vänligen

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Jag tycker att det finns en aktiv opposition i Kalamr kommun.
   När det gäller budgetarbetet så kommer du att kunna läsa det senare i veckan.
   Malin

 2. Bjarne Ritzén Says:

  Bästa Malin Petersson!
  Hur står det egentligen till med mötesordningen vid kommunens arbetsutskottssammanträden? Den händelse som Du refererar strider ju mot all normal sammanträdesteknik och etik. Protokollförs arbetsutskottssammanträden eller är det mera en diskusssionsklubb?

  Det arbetsutskottssammanträde där kommunens Fanerdunsprojektssammarbete beslutades togs tydligen på samma sätt! Är det riktigt.
  Vänligen

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Det är aldrig bra när ärenden läggs direkt på bordet. Vi accepterar inte att majoriteten gör så och därför sköt vi ärendet till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet protokollsförs.

   Malin

 3. Bjarne Ritzén Says:

  Hejsan Malin Petersson.
  Jag har tyvärr inte lyckats leta reda på någon information om oppostionens budgetförslag i ortspressens e-upplagor ännu nu på lördag em.
  Däremot har jag läst Johan Perssons utskåpning av detsamma på hans blogg.
  Från min horisont som tyvärr inte innehåller pappersupplagorna av ortspressen syns allianspartiernas kommunalpolitiska utspel och debattinlägg inte alls.
  Vad anser Du föresten om det förhållandet att den kommunala förvaltningsorganisationen (skattefinansierad) även tillhandahåller inköpstjänster för de kommunala bolagen? Snedvrider inte det konkurrensvilkoren inom kommunens näringsliv?
  Vänligen

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Alliansen hade pressträff i onsdags. I torsdagens tidningar var det artiklar om vår budget. Du hittar hela förslaget på moderat.se under Kalmar län.

   När det gäller inköpskontoret så ska de bara ha produkter till den kommunala organsiationen, där ingår bolagen. Till andra får de inte sälja varor.

   Malin

 4. Bjarne Ritzén Says:

  Du skriver:”När det gäller inköpskontoret så ska de bara ha produkter till den kommunala organsiationen, där ingår bolagen. Till andra får de inte sälja varor”.

  Du ser tydligen inte en konkurrensskevhet i detta att kommunalskatten betalar t ex Kalmarhems inköpsverksamhet? Märkligt! Borde inte Kalmarhem betala sin egen inköpsverksamhet. Dessutom fungerar det så i Kalmar att kommunförvaltningen bestrider all inköpsverksamhet för de kommunala bolagen. Det handlar inte om att ”sälja varor” utan om att med skattemedel bestrida alla administrativa kostnader för de kommunala bolags inköpsverksamhet.

  Det förvånar mej att moderaterna i Kalmar köper detta tillvägagångssätt.

  Rent juridiskt ingår inte de kommunala bolagen i den kommunala verksamheten som den kommunala verksamheten är tänkt enligt kommunallagen. Enligt kommunallagen får kommunala bolag ej heller gå med vinst vilket betyder att kommunala bolag inte får generera vinst att tillföras den kommunala verksamheten.
  Vänligen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: