Alliansen satsar på välfärden

Alliansens partiledare presenterar idag extra satsningar till kommun och landsting för åren 2010-2012. Vi välkomnar satsningarna som är riktade till välfärdens kärna. Genom att regeringen agerar ansvarsfullt stärks nu möjligheterna för kommunerna i vårt län och Kalmar läns landsting att kunna möta lågkonjunkturen på ett bra sätt. För 2010 förstärks kommun och landstingssektorn med 7 miljarder och för kommande åren med 5 miljarder, sammantaget satsas 17 miljarder. Som moderata företrädare för vår kommun välkomnar jag regeringens satsningar.

Alliansregeringen visar ansvar och ledarskap i en tid av lågkonjunktur och kris. Trots ekonomiskt besvärliga tider fortsätter regeringen att satsa på välfärdens kärna. Dagens besked om att förstärka statsbidragen med 7 miljarder för 2010 betyder mycket för kommunerna och landstinget i vårt län. Sedan alliansen bildade regering har kommun och landstingssektorn förstärkts med 27.6 miljarder. Det visar med tydlighet att regeringen prioriterar skolan, omsorgen och sjukvården

Nu är det upp till oss på den lokala nivån att se till att pengarna används på bästa sätt.  För Kalmar kommuns del handlar det om 33 miljoner 2010 och ytterligare 23 miljoner 2011 och 2011, dvs 79 miljoner extra under tre år.  Lågkonjunkturen ska övervinnas och sedan gäller det att ha en ansvarsfull ekonomisk politik i kommunen när vi är tillbaka i högkonjunktur.

Malin

Annonser

4 svar to “Alliansen satsar på välfärden”

 1. Peter Högberg Says:

  Dessa pengar räcker inte långt och kommer inte i år utan först 2010. Hur ska många kommuner och landsting klara innvarande år? Stämmer prognoserna kring skatteutvecklingen så kommer dessa statsbidrag inte räcka långt. Men det är en början

 2. malinpetersson Says:

  Hej!
  Visst är det en början, resten vilar på oss lokala politiker.
  Malin

 3. Jan-Peter Brinkby Says:

  Som blåsosse tycker jag att två företeelser är märkvärdiga sätt ur ett moderat perspektiv (jag har lätt för empati);

  att man via 4e APfonden stoppar bonusar och önskar motverka bonusar i de företag där man är delägare

  att man satsar så väldiga summor på välfärden.

  Mitt röda hjärta gillar ovanstående medans min blåa hjärna undrar…

  • malinpetersson Says:

   Hej!
   Jag tycker att man i dessa tider ska stoppa bonusar. Att alliansen satsar på välfärden kan jag inte tycka är fel.
   Vi måste ha en fungerande välfärd, inte minst i lågkonjuktur. Vad som är minst lika viktigt är att kommuner och landsting gör allt vad de kan göra för att minimera effekten av lågkonjunkturen. Nu är det en tuff tid där prioriteringar måste göras, men det måste lösas.
   Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: