Vems är felet??

Om man läser dagens Barometer så kan man lätt tro att det är moderaterna i Kalmar som ligger bakom den finasiella krisen och att det är vi som har ansvaret för Kalmars ekonomi. Så är det inte. När det gäller den fiansiella krisen så kan inte moderaterana i Kalmar beskyllas för den, hur mycket än Birgitta Elfström (S) vill det. Vi kan inte heller skylla på vare sig Fredrik Reinfeldt (M) eller Mona Sahlin (S). Det är andra faktorer som ligger bakom.

Situationen är något märklig i Kalmar när vi i media läser att ordförande i Barn- och Ungdomsnämnden säger att nu går det inte att spara mer och hoppas på pengar från regeringen. Varför måste man spara och vem har tagit de besluten,  kan man undra.

Kalmars svaga ekonomi beror inte enbart på lägre skatteprognos. Sittande majoritet har jobbat på ganska bra själva. Under de 14 år som de regererat tillsammans har de inte lyckats hålla sina egna uppsatta ekonomiska mål. Ett mål innebär att kommunen inte ska använda mer än 98% av sina intäkter. Det är ett klokt mål och meningen med det målet är att man måste spara till investeringar och om det blir sämre tider. Detta mål har man endast klarat under 2 år. Under hälften av åren har kommunen använt mer än 100% av sina intäkter. Det är lätt att skylla på regeringen, men vems är felet?

Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: